Primariile mai multor orase din tara au rupt contractele cu ANL, nemultumite de ritmul lent de construire si de calitatea proasta a lucrarilor. Ultimul oras care completeaza aceasta lista este Brasovul.

"Vom revoca hotaririle anterioare, prin care se puneau la dispozitie, in mod gratuit, terenuri pentru blocuri. Am discutat cu firme de constructie din Brasov si cu citeva banci, cu ajutorul carora s-ar putea aplica aceleasi reguli ca si in cazul constructiilor de tip ANL", a explicat primarul George Scripcaru. Nemultumiti de lucrarile ANL sint atit proprietarii locuintelor, cit si edilii. Primii s-au plins de calitatea executiei, de izolarea fonica si termica, iar ceilalti de intirzierea demararii lucrarilor si de mersul greoi al constructiilor.

Cartierul ANL Henri Coanda din Bucuresti a devenit celebru dupa ce beneficiarii, care au platit preturi astronomice pentru locuinte, au aflat ca terenul pe care urma sa se construiasca era revendicat de fostii proprietari. La Tirgu-Mures, colaborarea primariei cu ANL a sfirsit inainte de a incepe. Acum doi ani, primarul Dorin Florea a contractat Agentia pentru reabilitarea a doua blocuri din cartierul Rovinari, insa intirzierea de peste un an in demararea lucrarilor l-a determinat pe edil sa renunte la contract.

Proiectele in sistem ANL s-au anulat integral si in municipiul Cluj, dupa ce ministrul Lucrarilor Publice, Laszlo Borbely, a anuntat ca se vor mai finanta doar lucrarile aflate in stare avansata de executie. La Cluj, au fost executate doar 114 apartamente in regim ANL, receptionate in urma cu doi ani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.