Premierul Calin Popescu Tariceanu le-a transmis profesorilor grevisti ca o marire a salariilor lor acum, in vremuri de criza financiara, ar fi cea mai "antieconomica" masura, care ar cheltui banii pentru infiintarea de locuri noi de munca intr-o economie amenintata si de somaj

Premierul Calin Popescu Tariceanu a iesit, la Palatul Victoria, cu un mesaj adresat profesorilor care si-au lansat luni programul de greve care vor culmina cu cea generala la 18 noiembrie, realteaza NewsIn.

Tariceanu, insotit de ministrul Educatiei, Anton Anton, le-a explicat profesorilor ca in conjunctura economica actuala - cand criza financara a in ceput sa se transfere in economie - marirea salariilor profesorilor ar insemna sa cheltuiasca banii de investitii in infrastructura, care ar asigura locuri noi de munca. Tariceanu a reluat si mesajul pe care l-a transmis constant in ultimele saptamani, anume ca atata vreme cat este la conducerea Guvernului nu este de acord ca, din ratiuni populiste si electorale, sa acorde bani in plus - cea mai antieconomica masura pe care o poate lua un Guvern in vremuri de criza, potrivit formularii premierului.

"E total nerealist ca in contextul unei crize economice fara precedent sa crestem salariile cu 50%", a spus primul-ministru- El a aratat ca in Romania, semnele unei crize au inceput sa apara - industria din Transilvania cunoaste restrangere a activitatii, astfel ca 4.000 de angajati au fost dati afara,iar la Pitesti s-a oprit pentru un timp productia de automobile."Trebuie sa fim precauti. Cand incepe criza, economia privata se restrange, iar guvernele se concentreaza pe infrastructura, pentru a genera locuri de munca. Nu trebuie sa punem presiune pe buget. Nu va asteptati la asa ceva, e cea mai antieconomica masura, e ca si cum am arunca benzina peste foc", a spus Tariceanu.

Premierul a mai spus ca salariile vor creste in toata economia in anii ce vor urma, insa "aceasta crestere trebuie facuta cu responsabilitate".

De asemenea, liderul Guvernului a reluat si acuzatiile la adresa partidelor, pe care le-a acuzat ca, din ratiuni electorale, manipuleaza asteptarile profesorilor. In acest sens el a numit-o pe Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, acum deputat PSD, care, asemenea altor lideri politicieni, dupa cum a spus Tariceanu, afirma ca exista bani de la buget pentru salariile profesori, ignorand ca banii sunt pentru investitii in sistem.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.