Peste 70.000 de cadre didactice, afiliate la Federatia Sindicala "Spiru Haret", nu vor sustine, luni, orele de curs, in cadrul unei greve de avertisment de o zi prin care vor protesta fata de hotararea guvernului de a amana punerea in aplicare a legii de majorare a salariilor cadrelor didactice.
"Profesorii vor veni la scoala, dar nu vor tine cursuri. Daca elevii vor veni la ore, vor fi supravegheati, dar nu li se va preda. In functie de ce decizii va lua guvernul legat de majorarea salariilor, vom continua ulterior protestele. Astfel, dupa greva de luni, vom organiza proteste locale, urmand sa intre in greva de avertisment cate doua judete pe zi, dupa un calendar pe care il vom stabili ulterior", a precizat, pentru NewsIn, presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Potrivit lui Nistor, greva va incepe la ora 7.00 si se va derula pe durata intregii zile.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) spun ca orele care nu se fac din cauza grevei vor fi recuperate ulterior. "Vom monitoriza ce cursuri nu s-au facut si vom cauta o metoda de a recupera orele pierdute. Altfel, nu vom avea nicio interventie in aceasta forma de protest", a explicat purtatorul de cuvant al ISMB, Marian Banu.

Pe 10 noiembrie, au programata greva de avertisment Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Educatiei Nationale si Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater". Daca nu se va trece la aplicarea imediata a legii privind majorarea salariilor, cadrele didactice vor intra in greva generala pe termen nelimitat, pe 18 noiembrie.

Presedintele Traian Basescu a facut, joi, un apel la liderii sindicali sa amane pana in decembrie miscarile de protest, atragandu-le atentia ca momentul ales nu este unul bun, dat fiind ca pe 30 noiembrie sunt programate alegerile parlamentare.

Legea privind majorarea salariilor cadrelor didactice, aprobata de parlament si promulgata de presedintele Traian Basescu, a fost publicata, marti, 28 octombrie, in Monitorul Oficial. In aceeasi zi, guvernul a adoptat, prin ordonanta de urgenta, amanarea cresterii salariilor profesorilor pana la 1 aprilie, in asteptarea unei legi a salarizarii bugetarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.