Romanii se vor confrunta cu un nou val de scumpiri la 1 iulie, cand tarifele la energia electrica se vor mari, in medie, cu 6,8%, iar la gazele naturale, cu 5-6%. Aceste cresteri de tarife se vor reflecta, ca de obicei, in preturile la alimente si in inflatie.

Ultimele scumpiri care au avut loc au dat deja peste cap tinta inflatiei de 7%. La energia termica, urmatoarea scumpire va avea loc la sfarsitul anului, exact in perioada in care incepe furnizarea agentului termic. Pretul va fi stabilit in functie de scumpirea gazelor naturale si de inflatie, ne-a explicat Nicolae Opris, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.

Ultima majorare a avut loc in aprilie, cu 12%. Subventiile vor fi eliminate treptat pana in 2007 si populatia va fi nevoita sa suporte costurile. La gazele naturale, urmatoarea scumpire va avea loc in iulie, cu 5-6%. In 2007, tarifele la gazele naturale ar putea fi duble fata de acest moment.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.