Potrivit datelor furnizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, rata somajului inregistrat in luna martie a acestui an a fost de sase la suta in raport cu populatia civila activa totala.

Rata somajului pentru femei a fost de 5,1 la suta, mai redusa cu peste un procent fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar pentru barbati a fost de 6,8 la suta cu doua procente mai putin decat in luna martie a anului trecut.

Potrivit datelor furnizate de Agentia Nažionala pentru Ocuparea Fortei de Munca, numarul somerilor inregistrati la sfarsitul lunii martie 2005 era de peste 537 de mii de persoane.

Comparativ cu luna martie din anul 2004 numarul somerilor inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca a fost mai mic cu 159 de mii de persoane. Din numarul total al somerilor inregistrati, femeile reprezentau 40 la suta.

Rate ridicate ale somajului se inregistreza in judetele: Hunedoara - 10,9 la suta, Mehedinti -10,7 la suta, Brasov - 9,7 la suta, Galati - 9,6 la suta, Covasna si Ialomita cu putin peste 9 procente fiecare.

Cele mai scazute rate ale somajului au fost in judetele: Bihor si Timis cu 2,3 procente fiecare, Arad si Satu Mare cu cate 3,3 la suta fiecare, precum si in Municipiul Bucuresti cu 2,6 procente.