Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti ramane in continuare singura institutie de invatamant superior pe acest domeniu care asigura pregatirea la toate specializarile din stiintele comunicarii: jurnalism, relatii publice si publicitate. Avand acest statut si, pentru a se adapta "din mers" la noile schimbari privind structura anilor de studii, decanul facultatii, Mihai Coman, a hotarat, impreuna cu intregul corp profesoral, sa restructureze, in egala masura, numarul de semestre.

Este vorba de o noua redimensionare a perioadelor de pregatire, in contextul noului sistem impus, de trei ani pentru licenta, de doi ani pentru masterat si de alti trei ani pentru doctorat. "Studentii vor urma trei semestre, cu un program comun, care le ofera atat notiunile teoretice de baza, cat si deprinderile fundamentale pentru exercitarea profesiilor din sfera comunicarii. Apoi ei pot alege intre specializarile amintite si urmeaza un program de alte trei semestre cu un comunicat predominant aplicat", ne-a precizat intr-o corespondenta profesorul Mihai Coman. Cu alte cuvinte, intr-un an si jumatate, viitorii jurnalisti vor invata teorie si, in celalalt an si jumatate, vor face doar practica.

In privinta masteratului, incepand cu anul universitar viitor, Facultatea de Jurnalism va introduce, pentru prima data, doua noi programe, pentru desfasurarea carora a fost finalizata intreaga logistica. Este vorba de masterele "Campanii in comunicare (relatii publice si publicitate)" si "Productie multimedia si audiovizuala". Acestea se adauga Programului "Managementul institutiilor mass-media", initiat inca din 1998 si dezvoltat printr-un grant al Bancii Mondiale. De asemenea, Mihai Coman semnaleaza faptul ca, tot din 1998, pentru doctorat, "au fost initiate programe post-universitare cu caracter aplicat, in domenii precum jurnalismul, relatiile publice, publicitatea, comunicarea si resursele umane".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.