Victor Stan, liderul sindicatului Filarmonicii ,,Banatul”, a declarat in cadrul protestului ca artistii nu sunt de acord cu normele de aplicare a legii ce reglementeaza cum anume vor fi platiti artistii. „Solicitam Ministerului sa modifice proiectul, tinand cont de propunerile organizatiilor sindicale reprezentative din domeniul culturii”, a spus Victor Stan.

Sindicalistii au purtat pancarte pe care era scris numele federatiei din care fac parte: Sindicatul Filarmonicii „Banatul” Timisoara, Sindicatul Liber din Opera Nationala Romana Timisoara, afiliate Federatiei Artistilor Interpreti din Romania (FAIR), Sindicatul Teatrului National Timisoara, afiliat Uniunii Sindicatelor din Institutiile de Spectacol din Romania (USIS), Sindicatul Scena din Opera Nationala Romana Timisoara si Sindicatul Arta si Cultura al CCAJ Timis, toate afiliate confederatiei Blocului National Sindical.

Proteste similare au mai fost anuntate de artistii din Arad, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Sibiu, Timisoara, Tg. Mures si Rm. Valcea.