Potrivit site-lui ACSI, cele mai multe campinguri se gasesc in Franta, urmata de Germania, cu 1.079 campinguri si Italia, cu 776 campinguri. La polul opus, alaturi de Romania, la coada clasamentului se situeaza Slovacia si Estonia, cu cate 25 de campinguri.

In opinia reprezentantilor Ministerului Turismului, principalul motiv pentru care tara noastra este pe ultimul loc in Europa in ce priveste numarul campingurilor este starea proasta a infrastructurii generale.

"Dat fiind starea foarte proasta a infrastructurii generale, in Romania aproape ca nu exista posibilitatea desfasurarii unui trafic de natura turistica care sa permita dezvoltarea acestui tip de locatii de primire turistica. Trebuie tinut cont de faptul ca structurile turistice de tipul camping sunt situate cu precadere in afara oraselor, la marginea drumurilor", a declarat, pentru NewsIn, secretar de stat al ministerului de resort, Lucia Morariu.

Campingurile sunt structuri de primire turistice destinate sa asigure cazarea turistilor in corturi sau rulote si sunt astfel amenajate incat sa permita parcarea mijloacelor de transport. De asemenea, in campinguri, turistii trebuie sa aiba posibilitatea sa isi pregateasca masa si sa beneficieze de celelalte servicii specifice acestor tipuri de unitati.