Social 27 August 2008 13:41
Premierul Tariceanu a solicitat astazi ministerelor Educatiei si Internelor sa colaboreze pentru pregatirea anului scolar 2008-2009 "in conditii cat mai bune" si vrea ca licitatiile pentru programul "Cornul si laptele" sa se finalizeze pana la 15 septembrie, relateza NewsIn

Tariceanu le-a cerut totodata prefectilor si autoritatilor locale sa ia masuri astfel incat scolile sa fie pregatite pentru debutul anului scolar.

Fostul ministru social - democrat al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca unitatile de invatamant sunt nepregatite pentru inceperea anului scolar si a acuzat actualul guvern ca a acordat banii pentru reabilitarea scolilor pe criterii politice. "Banii au fost dati pe criterii de apartenenta politica a primarilor respectivi. Sunt foarte multe lucruri care pun sub semnul incertitudinii pregatirea scolilor pentru debutul anului scolar. Mi se pare de neacceptat si mi se pare chiar o atitudine cinica fata de aceasta lume a mediului rural, dezavantajata in ceea ce priveste calitatea invatamantului", a declarat fostul ministru.

Andronescu l-a somat pe ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, sa prezinte public o situatie a modului in care sunt pregatite scolile pentru 15 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.