Social 22 August 2008 18:05
Contractele de proiectare si constructie a tronsoanelor Cernavoda - Medgidia si Medgidia - Constanta ale autostrazii A 1 vor fi semnate in jurul datei de 20 octombrie, a declarat astazi, la Constanta, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, potrivit NewsIn

Ministrul Transporturilor a spus ca in data de 15 septembrie va avea loc deschiderea ofertelor pentru faza finala a licitatiei pentru primul tronson, iar pe 18 septembrie pentru al doilea tronson.

“O sa fie doua sectoare de lucru, Cernavoda-Medgidia, un tronson de 18 km extrem de complex, care va contine viaducte si doua pasarele si al doilea de la Medgidia pana la intersectia cu centura Constantei. In jurul datei de 20 octombrie se vor semna contractele de proiectare si constructie”, a precizat Orban.

Ministerul Transporturilor va semna saptamana viitoare si contractele cu firmele care au castigat licitatia pentru relizarea de benzinarii pe portiunea de autostrada Bucuresti - Cernavoda, respectiv trei companii - Petrom, Rompetrol, OMV.

Ludovic Orban a mai spus ca a solicitat o expertiza tehnica si pentru portiunea de autostrada unde au existat semnale ca s-ar degrada. “In ce priveste degradarea, aceasta a fost semnalata pe un singur tronson care a fost realizat de firma Colas. Am comandat o expertiza pentru a verifica situatia reala si, daca se va dovedi ca lucrarile nu au fost de calitate, vor trebui sa refaca sectoarele unde apar degradari si sa vedem si cine s-a ocupat de receptia finala”, a precizat ministrul.

El a mai spus ca, pana la sfarsitul anului 2010 sau inceputul anului 2011, vor fi finalizate lucrarile la aceste proiecte, pentru ca autostrada sa ofere conditii de circulatie europene.

Ministrul Transporturilor a mai anuntat ca cele sapte poduri dunarene, care nu au mai fost reabilitate de aproape 25 de ani, vor intra in reparatii capitale. Licitatia pentru modernizarea celor sapte poduri dunarene administrate de Directia de Drumuri si Poduri Constanta ar putea fi organizata in luna septembrie. Seful Directiei de Drumuri si Poduri Constanta, Jean Paul Tucan, a precizat ca este vorba de un contract de 40 de milioane de euro, din fonduri externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.