Social 21 August 2008 16:18
Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) este multumit de eficienta camerelor de supraveghere din scolile in care se da bacalaureatul, in conditiile in care, astazi, la prima proba scrisa, niciun elev nu iesit din sala, pe motiv ca merge la toaleta, pentru a putea copia
"Am vizitat astazi centrele de examen si bacalaureatul se desfasoara excelent. Traficul pe culoare a fost redus la zero in scolile unde existau camere video, lucru formidabil in conditiile in care, in iunie, la prima sesiune a bacalaureatului, ieseau cate 20 de elevi pe ora la baie. Categoric, la bacalaureatul din 2009, toate centrele de examen vor avea supraveghere video", a precizat, pentru NewsIn, inspectorul care se ocupa de organizarea examenului in Capitala, Sergiu Moga.

Pentru a combate copiatul, ISMB a decis sa organizeze a doua sesiune a bacalaureatului din acest an in scolile unde exista supraveghere video. Astfel, 14 dintre cele 20 de centre de examinare sunt dotate cu camere video, care, insa, au fost montate in clase in doar una dintre scoli. In rest, camerele video se afla pe holuri, scopul lor initial fiind sporirea sigurantei elevilor. Inspectoratul considera ca, desi amplasate pe hol, camerele de supraveghere sunt eficiente, pentru ca, inainte, elevii ieseau de multe ori din sala de examen, cu pretextul ca merg la toaleta, pentru a se inspira din fituici ascunse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.