Social 20 August 2008 15:01
Inspectorii sanitari nu au eliberat autorizatia de functionare pentru un numar de 220 de scoli si gradinite din judetul Iasi, in timp ce alte 145 nu au depus inca actele pentru a intra in posesia avizului, a anuntat, astazi, Autoritatea pentru Sanatate Publica (ASP) Iasi

Potrivit sursei citate, alte 59 de unitati scolare au intrat intr-o perioada de gratie datorita angajamentelor primariilor de a rezolva deficientele, transmite corespodnentul NewsIn.

Astfel, inspectorii sanitari au precizat ca doar 409 de scoli si gradinite au primit avizul favorabil, dintr-un total de 822 de unitati aflate in baza de date a ASP Iasi.

„Este un dezinteres din partea directorilor scolari. Sunt unitati care daca ar fi depus cererea pentru aviz l-ar fi si obtinut“, a declarat, in conferinta de presa, Manuela Trifan, inspector sanitar in cadrul ASP.
Aceasta a adaugat ca cele mai frecvente probleme identificate de inspectori sunt lipsa apa curenta si neinceperea lucrarilor de igienizare.

ASP Iasi a anuntat ca unitatile care nu au depus inca actele pentru primirea avizului vor fi amendate cu 4.000 lei, daca nu prezinta documentatiile pana la 1 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.