Social 20 August 2008 17:34
Aproximativ 70 de persoane, care si-au predat in urma cu aproape doi ani caii bolnavi de anemie infectioasa, numita si SIDA cailor, au pichetat marti sediul Prefecturii Maramures, nemultumiti ca nu si-au primit inca banii cuveniti, drept despagubire dupa sacrificarea animalelor bolnave

Protestatarii i-au spus subprefectului Pamfil Bercean ca au fost fortati sa predea caii, fiind amenintati ca, in caz contrar, vor fi sanctionati contraventional, potrivit NewsIn. Proprietarii animalelor bolnave, predate pentru a fi sacrificate, urmau sa primeasca despagubiri de la Ministerul Agriculturii, insa nu au primit inca banii promisi.

"Pe noi nu ne iarta nimeni daca avem datorii la stat sau nu platim taxele si impozitele, insa cand am incercat sa discutam situatia noastra la nivelul institutiilor implicate in actiunea de predare si sacrificare a cailor nu am gasit rezolvare. Macar daca ni s-ar oferi o dobanda aferenta de 14 % lunar pentru suma cuvenita”, a declarat unul dintre protestatari.

Subprefectul Pamfil Bercean a declarat ca a facut demersuri la Directia Agricola si a stabilit o noua intalnire cu proprietarii cailor pe data de 16 septembrie. "Din punctul meu de vedere, consider ca ati fost inselati. Va inteleg necazul si stiu ca atunci cand vi s-au sacrificat animalele ati ramas, multi dintre dumneavoastra, fara sursa de venituri sau alte mijloace de existenta. La nivelul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a fost initiat un proiect de lege pentru a va putea recupera banii”, a afirmat Pamfil Bercean.

In judetul Maramures, au fost sacrificati peste 400 de cai bolnavi de anemie infectioasa ecvina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.