Social 18 August 2008 14:02
Procurorii DNA Cluj fac cercetari penale fata de Marius Sebastian Leontiuc, administrator la societatea Romania Europlan Proiect SRL Caransebes, in legatura cu o frauda imobiliara din care a rezultat prejudicierea cu peste un milion euro a peste 100 de persoane, potrivit unui comunicat remis luni.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) sustine ca omul de afaceri este acuzat de asociere pentru savarsirea de infractiuni, inselaciune in conventii, prin calitati mincinoase si mijloace frauduloase, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata, uz de fals in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (doua fapte), falsificare si folosire de instrumente oficiale in forma continuata.

Procurorii au retinut ca Marius Sebastian Leontiuc, prezentandu-se sub calitatea mincinoasa de arhitect, impreuna cu reprezentantele unei agentii imobiliare, s-a asociat in vederea comiterii unei fraude imobiliare, in urma careia peste 100 de persoane au fost induse si mentinute in eroare, prin falsificarea si folosirea de inscrisuri contrafacute.

Faptele s-au petrecut la incheierea, in perioada noiembrie 2005 - mai 2007, a antecontractelor de vanzare - cumparare si construire a unor presupuse apartamente intr-un bloc cu 10 - 16 etaje pe un teren din Cluj Napoca, pentru care au fost achitate, catre omul de afaceri, avansuri de peste un milion de euro, precum si comisioane de intermediere catre agentia imobiliara de peste 60.000 euro.

Constructia nu a fost realizata si, in consecinta, persoanele care au achitat sume de bani pentru contractarea apartamentelor si plata serviciilor agentiilor imobiliare au fost pagubite, sustine DNA.
Potrivit DNA, omului de afaceri i s-a adus la cunostinta acuzatiile, iar, la data 15 august 2008, procurorii anticoruptie au dispus retinerea lui pe o perioada de 24 de ore. La data de 16 august, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea sa preventiva pe o perioada de 29 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.