Social 18 August 2008 12:51
In cadrul unui parteneriat realizat cu Federatia Romana de Diabet, compania Novo Nordisk vine in ajutorul sinistratilor din Nordul Moldovei
Federatia Romana de Diabet in parteneriat cu Novo Nordisk, lider mondial in productia de medicamente pentru tratarea diabetului, au initiat campania „Noua ne pasa”. Actiunea este destinata oferirii de sprijin persoanelor diagnosticate cu diabet, afectate de inundatiile din Nordul Moldovei.

Astfel,Novo Nordisk alaturi de Federatia Romana de Diabet a oferit persoanelor afectate de inundatii, care sufera de diabet, o donatie in valoare totala de 20.000 de euro. Acestia au identificat un numar de 32 de pacienti ce prezentau urgente in materie de tratament. Pe langa aceasta afectiune, care ii marcheaza pe viata, majoritatea acestor oameni sunt acum nevoiti sa se confrunte cu o situatie dramatica, devenind practic neajutorati in lupta cu boala. Prin initierea campaniei „Noua ne pasa”, Novo Nordisk vine cu solutii personalizate, in vederea oferirii unui suport real acestor persoane.

Pe langa suma donata, Novo Nordisk a pus la dispozitia pacientilor 200 de dispozitive de injectare a insulinei, in valoare de aproximativ 10.000 de euro, deoarece mare parte dintre sinistratii care urmeaza tratament cu insulina si-au pierdut dispozitivele in timpul inundatiilor.

“Selectarea cazurilor care vor beneficia de donatii a fost extrem de dificila, insa cu suportul Federatiei Romane de Diabet, reprezentata de Prof. Dr. Nicolae Hancu, Presedintele acestei organizatii, precum si a reprezentantilor locali, Prof. Dr. Mariana Graur, Seful Clinicii de Diabet din Iasi, Dr. Gabriela Creteanu, Seful Sectiei de Diabet din Suceava si Dr. Oleniuc Adriana, Radauti, am reusit sa aducem un plus de liniste si siguranta unor oameni care au nevoie de acest lucru acum, mai mult ca oricand. In calitate de lider mondial in tratamentul diabetului, Novo Nordisk isi propune ca pe viitor sa isi asume si alte actiuni de responsabilitate sociala, destinate pacientilor care sufera de diabet”, spune Dr. Bogdan Viasu, General Manager Novo Nordisk.

In prezent, in Romania se afla in tratament numai 457.000 de pacienti diagnosticati cu diabet, dintre care 125.000 de adulti si 2.500 copii sunt insulino-dependenti. Conform ultimelor studii prevalenta diabetului se situeaza intre 4-6% din totalul populatiei, ceea ce corespunde unei estimari cuprinse intre 800.000 - 1,3 milioane de pacienti cu diabet. In judetul Iasi exista 24.000 de persoane diagnosticate cu diabet, dintre care 4.000 de cazuri au fost descoperite numai in ultimul an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.