Social 12 August 2008 12:27
Primul grup de 15 cetateni romani evacuati din Georgia se afla in siguranta in capitala armeana Erevan, MAE facand apel la restul romanilor sa se prezinte de urgenta la ambasada din Tbilisi pentru a fi repatriati, a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al MAE, Cosmin Boiangiu.

"Ii asteptam pe toti cetatenii romani care doresc evacuarea sa se prezinte de urgenta la ambasada din Tbilisi", a spus Boiangiu. Transportul se face cu masini de teren, printr-o zona sigura din Georgia, a precizat purtatorul de cuvant.

"Primii 15 cetateni romani evacuati din Georgia, majoritatea femei si copii, se afla in siguranta la Erevan. Ei au fost cazati la un hotel prin grija ambasadei si asteapta sa stranga si celelalte grupuri, pentru a fi adusi in tara", a spus Boiangiu.

Circa 50-55 de cetateni romani au luat legatura cu ambasada din Tbilisi, iar MAE face apel si la cei care nu au contactat ambasada sa paraseasca de urgenta teritorul Georgiei.

Doua mii de cetateni straini, intre care diplomati si angajati ai unor organizatii internationale, au fost evacuati din Georgia spre Armenia de la inceputul conflictului armat din Georgia, informeaza AFP.

Cetatenii straini care se aflau pe teritoriul georgian au putut traversa frontiera, potrivit unei proceduri simplificate de obtinere a vizei, a aratat MAE armean.Ambasada Frantei la Erevan ii ajuta pe turistii francezi care se afla in Georgia sa paraseasca tara. Statele Unite au evacuat familiile diplomatilor americani de la Tbilisi si cel putin 170 dintre cetatenii SUA blocati in Georgia din cauza conflictului acestei tari cu Rusia, a anuntat luni un purtator de cuvant al Departamentului de Stat, Robert Wood.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.