Social 13 August 2008 10:39
Patru turisti, doi romani si doi polonezi, blocati, luni noapte, in Muntii Bucegi, au fost coborati de salvamontisti in Busteni, dupa o interventie care a durat mai bine de trei ore, transmite corespondentul NewsIn.

"Turistii nu erau echipati corespunzator, nu aveau lanterne si au pornit foarte tarziu de pe Platoul Bucegi, de
la cabana Babele, spre Busteni", a precizat pentru NewsIn seful Echipei Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc.

El a spus ca unul dintre turisti, o romanca, suferise o epuizare fizica. "Cei patru erau pentru prima data pe munte, nu au stiut la ce sa se astepte si i-a surprins intunericul. Mai mult, turista romanca a suferit o epuizare fizica, nemaiputand inainta", a mai spus Haiduc, care a adaugat ca interventia salvamontistilor a fost dificila, durand mai bine de trei ore.

Nici weekend-ul nu a fost mai linistit pentru salvamontistii din Busteni, acestia intervenind pentru coborarea din munte a 24 de persoane, blocate sau accidentate. "De cele mai multe ori a fost vorba de oameni care au venit pe munte fara echipament corespunzator ori s-au aventurat pe trasee peste puterile lor", a mai spus seful Echipei Salvamont Busteni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.