Social 11 August 2008 04:15
Regizorul veteran incepe astazi filmarile la docudrama „Carol I“. In rolul sotiei lui Ferdinand a distribuit-o in ultima clipa pe Andreea Sofron, aflata la primul rol consistent dintr-un lungmetraj. Bratianu este interpretat de Razvan Vasilescu.

„M-am hotarat cu doar cateva zile inainte sa incep filmarile, pentru ca am vrut sa vad cat mai multe actrite. Am ales-o pe Andreea pentru ca a dat cea mai buna proba si pentru ca privirea ei mi-a amintit de cea a reginei Maria din fotografii“, a declarat cineastul Sergiu Nicolaescu, care incepe astazi filmarile. Pana acum se vehiculase zvonul ca Simona Patruleasa o va interpreta pe sotia lui Ferdinand in docudrama „Carol I“.

Titulara rolului reginei Maria, pe care l-a obtinut in ultima zi de casting, este cunoscuta publicului roman din seriale de televiziune precum „Vocea inimii“ si „Nimeni nu-i perfect“, dar a jucat si un rol episodic in „Amin“ de Costa-Gavras.

Sotul ei, actorul Cristian Sofron, se numara printre interpretii descoperiti de Nicolaescu, devenit in scurt timp si unul dintre actorii preferati ai cineastului. Pentru Andreea Sofron, prestatia din „Carol I“ reprezinta cel dintai rol consistent dintr-un lungmetraj.

Cel mai recent proiect al lui Sergiu Nicolaescu a obtinut locul intai si un credit de 195.000 de lei la concursul organizat de Centrul National al Cinematografiei in 2006, sectiunea documentar. Scenariul, realizat de Emil Slotea (care este si regizor secund), a fost notat cu 8,25, iar punctajul total a depasit 60. Cineastul a trecut la treaba imediat dupa montajul „Supravietuitorului“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.