"Am depus o solicitare de crestere a salariului minim pe ramura metalurgica, solicitare distincta pentru fiecare subramura in parte. Astfel, am cerut majorarea salariului minim la 720 de lei la neferoase si refractare si, respectiv, la 800 de lei la feroase. In prezent, salariul minim pe cele doua subramuri este egal cu salariul minim pe economie in cazul neferoaselor si refractarelor si, respectiv, cu salariul minim pe economie plus 10% in cazul feroaselor", a afirmat, joi, Adrian Adascalitei, informeaza corespondentul NewsIn.

Potrivit aceleiasi surse, revendicarea a fost inaintata Federatiei Patronale "Metalurgia" miercuri, in cadrul celei mai recente sesiuni de negociere a contractului colectiv de munca pe ramura. "Reprezentantii patronatelor au promis ca vor raspunde cererii noastre cu o oferta la urmatoarea intalnire, care va avea loc, cel mai probabil, saptamana viitoare", a declarat prim-vicepresedintele filialei FSS-Metarom din Galati, care activeaza in combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati.

Solicitarea de crestere a salariului minim in metalurgie este insotita de alte doua cereri, de "crestere substantiala" a primelor acordate muncitorilor din acest sector si de majorare de la 25% la 100% a sporului pentru week-end-urile lucrate, potrivit lui Adrian Adascalitei.