" Medicii de la Cluj mi-au zis ca tumoarea a fost scoasa in intregime iar fata e intr-o stare mai buna, la terapie intensiva”, a declarat dupa operatie matusa fetei pentru Realitatea TV Cluj.

La randul sau, tatal fetei, Aurel Brudasca, a afirmat ca a descoperit tumoarea dupa ce si-a dus fata la medicul de familie, deoarece o suspecta ca era gravida, tumoarea avand forma uneri sarcini de cateva luni. "Vorbeau oamenii in sat ca e gravida si ne-am dus la doctor, care a spus ca are tumoare abdominala. Am dus-o la Arad si de acolo de la maternitate ne-au spus sa mergem ori la Cluj ori la Timisoara si noi am decis sa venim la Cluj”, a mai spus acesta.

Directorul de cercetare-dezvoltare al Institutului Oncologic "Ion Chiricuta" din Cluj-Napoca, Valentin Cernea, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca fata din Arad a avut o tumora pelvi-abdominala, iar decizia de a opera a fost luata de o echipa formata din mai multi specialisti.

"S-au facut investigatiile imagistice necesare, precum si cele de laborator. Echipa de medici care a consultat-o a spus ca este nevoie de interventie chirurgicala, pentru a stabili natura acelui proces tumoral.

Medicul operator a dat asigurari ca operatia a decurs normal. Dupa ce vom avea datele oferite de laboratorul de anatomie patologica, vom stii ce protocol terapeutic are de urmat in continuare”, a declarat Cernea.