Codrut Seres ameninta cu excluderea din partid a protestatarilor de la congres, iar Florin Anghel, marele perdant al alegerilor se declara dezamagit de cele intamplate.

Conservatorii care si-au exprimat nemultumirea duminica pe holurile Palatului Parlamentului sau care au huiduit in sala dupa alegerea in functia de presedinte al PC a Danielei Popa ar putea fi sanctionati pana la excluderea din partid, a declarat ieri, secretarul general al partidului, Codrut Seres citat de Cronica Romana. El a precizat ca a convocat reuniunea Biroului Executiv Central al PC care va avea loc duminica, 3 februarie, si care va discuta sanctionarea celor care au tulburat linistea la Congresului extraordinar al PC, de ieri.

Cei care au cutezat sa huiduie si sa protesteze la Congresul PC contra noii conduceri au fost atent filmati de oameni din staff-ul lui Dan Voiculescu relateaza Gandul. Turbulentii au fost urmariti tot timpul de camera de filmat speciala care de obicei il imortalizeaza doar pe Voiculescu. Odata filmati, cei care au facut scandal pot fi identificati foarte usor si dati afara din partid sau pusi sa-si faca autocritica. Cativa dintre nemultumiti au sesizat pericolul: „Sa nu ne filmeze Antena, care spune ca la Congres e liniste si pace!”. In realitate, pe langa operatorii televiziunilor trustului care luau imagini, mai era o camera prezenta la toate evenimentele de partid. Camera l-a urmarit si pe candidatul infrant Florin Anghel. Nu este prima data cand un partid apeleaza la astfel de tactici. PSD a procedat asa la ultima motiune de cenzura introdusa de partidul lui Geoana impotriva Guvernului, cand un cameraman angajat de partid i-a filmat pe parlamentari in timp ce introduceau bilele in urne.

Florin Anghel a declarat pentru Adevarul ca nu va contesta rezultatul scrutinului intern pentru desemnarea presedintelui PC, desi afirma ca orice membru al formatiunii poate determina anularea congresului printr-un asemenea demers. „Cel mai dezmagit sunt pentru ca inainte de a ma inscrie in aceasta lupta am intrebat de trei ori daca este o lupta corecta. Nu m-as fi dus sa deranjez pe cineva printr-o candidatura", spune Anghel. El este convins ca ar fi fost corect sa se aplice prevederile noului Statut al conservatorilor si sa se organizeze un al doilea tur de scrutin. „Imi pare foarte rau ca nu m-am dus la microfon sa spun ca ii dau toate voturile mele lui Sabin Cutas, iar el sa devina presedinte. Asa se face intr-un partid democratic? Nu-mi venea sa cred ce se intampla!", a marturisit Florin Anghel, referindu-se la momentul la care Dan Voiculescu i-a cerut celui de-al treilea candidat, Sabin Cutas, sa precizeze cui ii cedeaza voturile obtinute.

Desi chiar si in vechiul Statut se precizeaza la articolul 74 ca "hotararile Congresului PC se adopta cu majoritatea simpla a voturilor delegatilor prezenti", Dan Voiculescu a ignorat acest lucru si a declarat-o castigatoare pe favorita sa, desi nu intrunise 50% plus 1 din numarul voturilor exprimate. Paradoxul este insa ca Statutul vechi a fost insa folosit doar pentru alegerea presedintelui, pentru celelalte functii fiind luat in considerare noul Statut. Astfel, a fost posibila alegerea lui Codrut Seres ca secretar general si atribuirea functiei de presedinte fondator lui Voiculescu. Mai mult, haosul care domneste la conservatori a facut ca la Congres sa apara 31 de vicepresedinti, chiar daca statutul prevede doar 19, dupa cum informeaza Ziua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.