„Juniorii" Uniunii si-au insusit foarte bine modelul liderilor din partid, prosperand in viata publica si in afaceri.

Nou presedinte executiv al UDMR, Kelemen Hunor a reusit sa-si numeasca apropiati de-ai sai si ai fostului ministru Nagy Zsolt in pozitii-cheie in aparatul administrativ si guvernamental. scolita in lupta pentru putere, tanara generatie udemerista s-a centrat in jurul asa-numitului grup reformist de la Cluj, condus de Hunor si Nagy Zsolt, prosperand in domeniul afacerilor si cautand tot mai mult sa se afirme in plan politic.

Lupta pentru putere in interiorul Uniunii nu-i impiedica insa pe exponentii aripii reformatoare sa desfasoare afaceri comune tocmai cu cei pe care i-ar debarca din functiile detinute in formatiune. Interesant este ca acela care a netezit drumul tandemului Hunor-Nagy este chiar Marko Bela.

De-a lungul timpului, el le-a testat capacitatile organizatorice si politice acordandu-le diferite sarcini, de la diferite functii in aparatul guvernamental la organizarea campaniilor electorale si negocieri cu partidele politice. Grupul reformist de la Cluj a intrat nu de putine ori in conflict cu seniorii Uniunii din cauza ideilor de modernizare si a implicarii in guvern.

UDMR Cluj, in mainile tinerilor afaceristi

Deja la nivel zonal, unii vechi exponenti ai Uniunii au pierdut in fata unor concurenti mai tineri. Cel mai bun exemplu sunt alegerile pentru presedintia UDMR Cluj, unde mana dreapta a lui Zsolt Nagy, consilierul local Laszlo Attila, s-a impus in fata gruparii seniorilor, reprezentata de deputatul Konya Hamar. Liderul UDMR Cluj nu este numai un tanar politician in plina afirmare, ci si un businessman de succes, cu legaturi stranse cu mediul de afaceri maghiar din Cluj.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.