Politica 3 Iulie 2007 00:13

- Domnule Motreanu ati fost desemnat seful de campanie al PNL pentru alegerile europarlamentare. Ce veti face in aceasta calitate? Care va fi strategia PNL in aceste alegeri?

- Deocamdata suntem la inceputul pregatirii campaniei, intreaga echipa de campanie are aceasta responsabilitate. Este o responsabilitate a intregului Birou Politic, nu una idividuala si pentru a-mi forma echipa, trebuie consultari cu conducerea partidului.

- Ce va propuneti pentru aceasta campanie? Care este miza acestor alegeri pentru cetatenii Romaniei?

- Ceea ce ne intereseaza este calitatea umana a celor care reprezinta Romania in Parlamentul European. N-a inceput discutia despre procentele pe care dorim sa le atingem. Suntem in fata primului mandat rezultat din alegeri in PE si cred ca Romania, mai mult decat culoarea politica, trebuie sa fie reprezentata de oameni care au un cuvant de spus acolo, care sa se evidentieze si sa aiba o imagine foarte buna. Cred ca in aceasta prima etapa in care ne aflam ca tara membra a Uniunii Europene, conteaza mai mult calitatea si nu cantitatea si din aceasta perspectiva porneste Partidul National Liberal in competitia electorala din noiembrie-decembrie 2007.

- Vor exista actiuni de informare a populatiei asupra activitatii europarlamentarilor? Care vor fi atributiile acestora? Care vor fi criteriile de desemnare a candidatilor din partea PNL?

- Noi vom insista pe doua criterii pe lista PNL si anume pe de o parte criteriul competentei: sa propunem oameni care sa acopere comisiile cele mai importante ale Parlamentului European si criteriul reprezentativitatii: cati mai multi cetateni sa aiba reprezentant in PE. Categoric ca vom face o campanie sustinuta de informare a populatiei privind prerogativele Parlamentului European si despre ceea ce inseamna pentru cetatenii romani reprezentarea in PE.

- Si PSD si PNL revendica paternitatea proiectului de majorare a pensiilor. Cui i-a apartinut initiativa?

- Nu conteaza cine a venit cu initiativa, cel mai mult conteaza cine a gasit resursele pentru a duce la capat aceasta initiativa. Pana la urma conteaza ca aceasta sa dea rezultate. Sunt foarte multe initiative bune in Parlamentul Romaniei, dar care nu se concretizeaza pentru ca nu au sustinere financiara si nu pot fi puse in practica. Conteaza capacitatea acestui guvern de a gasi surse de finantare fara sa influenteze climatul politic. Resursele de finantare au fost gasite deja pentru ca altfel nu se putea aproba aceasta initiativa. Ministerul Finantelor a facut o evaluare legata de capacitatea financiara a Romaniei sa suporte acest lucru. Un lucru bun zic eu pentru ca nu este normal ca dupa doi ani de crestere economica pe care Romania a resimtit-o din plin, pensionarii sa nu aiba o viata putin mai buna mai ales ca au muncit.

- Ar fi promovat guvernul Tariceanu aceasta masura fara presiunile puternice venite din partea PSD?

- Guvernul Tariceanu avea un proiect de crestere a pensiilor si de crestere a veniturilor pensionarilor si altor categorii sociale. Cred ca aceste presiuni au fost binevenite si ccred ca orice initiativa din partea opozitiei, care se poate concretiza trebuie adoptata de catre guvern. Ori Guvernul Tariceanu a demonstrat ca e capabil sa preia initiativele opozitiei si a le transforma in proiecte guvernamentale.

- PNL are 13% in cota de simpatie populara intr-un sondaj recent al Insomar. Sunteti multumiti cu acest scor? Credeti ca acest sondaj reflecta realitatea si care ar fi solutia cresterii PNL?

- Nu suntem multumiti, credem ca potentialul Partidului National Liberal este mult mai mare. Acest procentaj arata reflectia votului emotional de la Referendum. PNL este mult mai mare si cred ca rezultatele lui la nivelul tarii in alegerile europarlamentare, locale si generale vor fi mult mai bune.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.