Presedintele Comisiei pentru Statut, Gabriel Vlase, a declarat, miercuri seara, ca in ceea ce priveste incompatibilitatea parlamentarilor cu calitatea de avocat a existat "o formulare incorecta" in raportul initial al comisiei asupra proiectului de Statut, lucru care va fi corectat.

"Formularea era incorecta, intr-adevar, ca erau investiti cu functie de autoritate publica, cumva s-au simtit eliminati cu totul (declarati incompatibili toti avocatii parlamentari, n.r.) si atunci am precizat ca avocatii care se incadreaza la 82,1 sunt incompatibili. (...) Au venit avocatii, fiind mai atenti ca ceilalti, mai aplicati, au constatat ca investirea cu o functie de autoritate publica nu corespundea cu titulatura de avocat", a explicat Vlase.

El a precizat ca in noua forma ce urmeaza a fi redactata la nivelul comisiei va fi pastrat regimul incompatibilitatii doar pentru parlamentarii avocati care pledeaza in procesele de mare coruptie sau impotriva statului.

Citeste si: Parlamentari juristi, nemultumiti de modificarile la Statut privind incompatibilitatea avocatilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.