Mai multi parlamentari din Comisiile juridice ale celor doua Camere ale Parlamentului si-au manifestat, miercuri seara, nemultumirea fata de modul in care a fost modificat Statutul parlamentarilor in cadrul comisiei de specialitate, ca urmare a solicitarii de reexaminare.

O serie de parlamentari juristi i-au cerut miercuri seara socoteala presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, pentru modul in care a fost redactat raportul comisiei de specialitate in cazul solicitarii de reexaminare formulata de seful statului, potrivit unor surse parlamentare.

Potrivit MEDIAFAX, intre cei nemultumiti s-au numarat liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, senatorul PSD Serban Nicolae, senatorul UDMR Mate Andras, care au semnalat faptul ca intre modificarile aduse la Statut s-ar propune starea de incompatibilitate a parlamentarilor cu calitatea de avocat, au mentionat sursele citate.

Astfel, in raportul Comisiei de Statut se precizeaza la sectiunea privind incompatibilitatile: "Calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu functiile publice de autoritate prevazute la art. 81 alin. (2) si la art.82'1 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare".

In sectiunea de motivare a amendamentului adus se arata ca propunerea este "pentru indreptarea unei necorelari existente in legea Legea nr. 161/2003". "Fara aceasta corelare nu ar exista incompatibilitatea prevazuta la art. 82'1 (incompatibilitatea cu calitatea de avocat)", se arata in explicatia la modificarea propusa la Statut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.