Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus miercuri retrimiterea dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare la Tribunalul Bucuresti, dupa ce a constatat ca Voiculescu nu mai este senator.

Astfel, potrivit MEDIAFAX, dosarul in care Dan Voiculescu si alte 12 persoane sunt judecati pentru modul in care a fost privatizat Institutul de Cercetari Alimentare va fi din nou judecat de Tribunalul Bucuresti, instanta suprema admitand exceptia de necompetenta dupa calitatea persoanei si dispunand declinarea cauzei, in conditiile in care acesta si-a dat demisia din functia de senator.

Procurorul DNA a reiterat, marti, in fata judecatorilor instantei supreme, traseul dosarului privatizarii ICA, aratand ca modul in care a inteles Dan Voiculescu sa procedeze privind demisiile sale din Parlament reprezinta "un abuz de drept".

Procesul privind privatizarea ICA, in care este inculpat Dan Voiculescu, a fost reluat in 31 ianuarie, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, in 16 ianuarie, cererea procurorilor anticoruptie de urgentare a judecarii cazului si a schimbat termenul stabilit initial in 25 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.