Procurorul DNA a reiterat, marti, in fata judecatorilor instantei supreme, traseul dosarului privatizarii ICA, aratand ca modul in care a inteles Dan Voiculescu sa procedeze privind demisiile sale din Parlament reprezinta un abuz de drept.

Instanta suprema a reluat dezbaterile in dosarul care Dan Voiculescu este judecat in legatura cu modul in care s-a facut privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.

Potrivit MEDIAFAX, avocatul lui Dan Voiculescu le-a dat judecatorilor, printre alte inscrisuri, o scrisoare care ar proveni de la clientul sau, fara a face referiri in legatura cu continutul acesteia.

La randul sau, procurorul DNA prezent la sedinta a reiterat traseul dosarului, aratand ca modul in care a inteles Dan Voiculescu sa procedeze reprezinta "un abuz de drept".

"Dan Voiculescu a demisionat la ultimul termen, cand urma sa fie judecata pe fond cauza. Apoi a candidat la alegerile parlamentare si a devenit senator. A fost ales din nou. Dosarul s-a declinat a doua oara pe rolul ICCJ. Atitudinea sa e un abuz de drept, folosirea cu rea credinta a influentei sale, ca sa incerce tergiversarea cauzei. Va solicit sa motivati hotararea intr-un termen cat mai scurt", a afirmat procurorul.

Instanta a ramas in pronuntare in cazul exceptiei de necompetenta dupa calitatea persoanei si urmeaza sa decida declinarea judecarii cauzei in favoarea Tribunalului Bucuresti.

Procesul privind privatizarea ICA, in care este inculpat Dan Voiculescu, a fost reluat in 31 ianuarie, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, in 16 ianuarie, cererea procurorilor anticoruptie de urgentare a judecarii cazului si a schimbat termenul stabilit initial in 25 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.