Comisia Europeana constata in raportul privind MCV ca Parlamentul a numit un nou Avocat al Poporului, insa precizeaza ca, intrucat a primit sprijinul deplin al coalitiei, dar nu al opozitiei, va fi deosebit de important "sa dovedeasca, in actiunile sale, ca se poata ridica deasupra partizanatelor".

CE mentioneaza in raport ca Parlamentul a numit noul Avocat al Poporului in ianuarie 2013.

"Intrucat noul Avocat al Poporului a primit sprijinul deplin al coalitiei aflate la guvernare, dar nu si pe cel al opozitiei, va fi deosebit de important ca acesta sa dovedeasca, in actiunile sale, ca se poate ridica deasupra partizanatelor politice", avertizeaza CE in document, transmite MEDIAFAX.

Comisia mentioneaza ca Avocatul Poporului are un rol important in ceea ce priveste protejarea echilibrului institutional al sistemului si, in special, are misiunea de a controla competentele Executivului de a legifera prin ordonante.

Numirea lui Crisu Anastasiu, candidatul sustinut de USL, in functia de Avocat al Poporului a fost aprobata, in 22 ianuarie, de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, cu 358 de voturi favorabile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.