Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Mark Gray, a declarat, miercuri, ca saptamana viitoare va avea loc o intalnire intre presedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, si premierul roman Victor Ponta, la solicitarea lui Ponta, in care se va discuta si despre Raportul MCV.

"Intalnirea fost solictata de premierul roman. Cred ca e momentul oportun de a ne intalni cu premierul roman. Urmeaza un Consiliu european important, acolo se va discuta cadrul financiar multianual, probleme comerciale. E momentul potrivit pentru o intalnire cu premierul roman. La aceasta intalnire se vor discuta foarte multe subiecte, sunt convins ca va exista un schimb si in legatura cu MCV. Sunt sigur ca se va discuta despre utilizarea fondurilor structurale ca stimulent pentru crestere economica si ocuparea locurilor de munca in Romania. E o ocazie buna pentru cei doi de a se intalni", a spus Mark Gray, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca Raportul MCV prezentat miercuri poate fi folosit de catre autoritatile romane, pentru ca le ofera o orientare foarte clara in legatura cu ceea ce trebuie facut.

Comisia Europeana: Romania indeplineste conditiile pentru Schengen

"Speram ca 2013 va duce la un mediu politic mai stabil si la respectarea recomandarilor", a spus Mark Gray.

El a mai aratat ca, din punctul de vedere al Comisiei Europene, Raportul MCV prezentat miercuri reprezinta un "semnal de incurajare", astfel incat sa nu se mai asiste la "haosul politic din ultimul an".

"Aveti un nou Guvern, exista un Parlament nou, cu un madat foarte clar. Ambele institutii, in special Guvernul, si-au luat angajamentul clar in public de a combate coruptia, de a asigura respectarea statului de drept si independenta sistemului judecatoresc. Iata deci ca in acest moment li se ofera sansa de a face ceva. Noi am prezentat factual ce s-a facut si ce nu. S-au facut progrese, desigur, dar noi am fi vrut ca toate cele zece recomandari sa fie respectate fara sa apara discutii legate de independenta sistemului judiciar, de exemplu", a mai spus Mark Gray.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Citeste si: Recomandarile Comisiei Europene pentru justitia romana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.