Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, miercuri, ca propunerea USL de comasare a alegerilor prezidentiale cu cele europarlamentare este, de fapt, "o solicitare de demisie" adresata presedintelui Traian Basescu.

Intrebat cum i se pare propunerea lui Victor Ponta, europarlamentarul a afirmat ca premierul Victor Ponta "face un pas inapoi" in raport cu pactul de coabitare pe care l-a semnat.

"E o problema constitutionala, este de fapt o solicitare de demisie adresata presedintelui, pentru ca altfel nu se pot organiza. Politic nu este o ideea rea, pentru ca este bine sa avem o dezbatere despre Europa cand alegem presedintele, e bine pe de alta parte sa avem o participare mai mare la europene si daca se fac simultan prezidentiale, sigur participarea creste, insa e o mare problema constitutionala. Nu se pot organiza asemenea alegeri simultan daca presedintele nu isi da demisia, si eu cred ca asta nu mi s-a parut ca a intrat in pactul coabitarii pe care l-au semnat cei doi, si anume ca presedintele sa plece mai devreme. Victor Ponta face un pas inapoi in raport cu pactul de coabitare pe care l-a semnat. Victor Ponta una semneaza si alta solicita", a declarat Cristian Preda, potrivit realitatea.net.

Citeste si: Ponta, despre devansarea prezidentialelor: Ar fi extraordinar de bine pentru Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.