Vicepresedintele PDL Traian Igas a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca personal considera ca un potential candidat la Presedintie in 2014 din partea partidelor de dreapta este Emil Boc.

Igas a spus ca Romania are nevoie in 2014 de un presedinte care sa reprezinte tara pe principii de dreapta pentru o mai buna integrare in spatiul european, avand in vedere ca in viitorul apropiat si indepartat Europa va fi condusa de oameni de dreapta.

El a adaugat ca ramane de vazut in perioada imediat urmatoare pe cine va sustine PDL la Presedintie dupa ce va face analiza cu maxima atentie al potentialilor candidati pe baza sondajelor si a perceptiei in interiorul partidului.

"Dati-mi voie sa cred ca un potential candidat in interiorul partidelor de dreapta eu il vad pe Emil Boc, un om care este de o integritate morala cum putini oameni din Romania sunt dupa ce au trecut prin functii importante si au ramas neatinsi si nepatati, cum a ramas Emil Boc. El se bucura si de apreciere la nivelul Europei si in Partidul Popular European. Este o parere personala a mea, acum, la inceput de 2013", a precizat Igas.

El a spus ca desemnarea candidatului la Presedintie pentru 2014 trebuie facuta cel tarziu pana la mijlocul acestui an.

MRU: E necesara desemnarea rapida a unui candidat la Presedintie din partea dreptei

Referitor la urmatoarele alegeri prezidentiale, fostul premier si lider al PDL Emil Boc considera ca "singura sansa certa a USL de a avea presedinte in 2014 este sa modifice Constitutia si presedintele sa fie ales de Parlament", intrucat, in cazul unei competitii politice, un candidat al USL ar avea probleme.

Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca miza discutiilor din PNL pe tema alegerii presedintelui Romaniei este securizarea, de catre USL, cu orice pret, a functiei prezidentiale pentru anul 2014.

"Am vazut o declaratie a PNL cu privire la presedintia anului 2014 si alegerea presedintelui de catre Parlament. Ce ascunde aceasta declaratie? Singura sansa certa a USL de a avea presedinte in 2014 este sa modifice Constitutia si presedintele sa fie ales de Parlament. Asta este miza, de a-si asigura suta la suta presedintia anul viitor, pentru ca, daca o lasa la mezat, la competitie politica, s-ar putea sa aiba probleme, avand in vedere anii grei care urmeaza la guvernare. Dar, daca ramane ca presedintele va fi ales de Parlament, au deja doua treimi si pot alege ce presedinte doresc", a spus Boc.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.