Ministerul Apararii Nationale face eforturi ca Armata Romana sa nu cedeze altor state Politia Aeriana si sa-si doteze fortele aeriene astfel incat sa poata face supraveghere aeriana, a declarat, marti, ministrul Mircea Dusa.

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat, marti, la Targu Mures, ca "in aceste zile lupta este legata de buget" si el se "bate" ca ministerul pe care il conduce sa obtina un buget mai mare decat in 2012, subliniind ca este convins ca va reusi acest lucru.

Totodata, potrivit MEDIAFAX, Dusa a aratat ca in acest an urmeaza sa fie platite avioanele Spartan catre italieni, vor continua demersurile si vor avea loc negocieri in vederea achizitionarii de avioane F16.

"Armata Romana, atunci cand vorbim de inzestrare, sigur ca are probleme si ca programele de inzestrare a Armatei sunt de o complexitate deosebita. In momentul de fata, daca m-ati intrebat de avioane: in acest an vom plati contractele pe care le avem de onorat catre italieni, legate de avioanele Spartan si sigur ca facem in continuare demersurile pentru dotarea intr-un timp eficient a Armatei Romane cu avioane F16", a spus Dusa.

Intrebat de la cine vor fi achizitionate avioanele F16, ministrul Apararii a refuzat sa dea un raspuns concret, multumindu-se sa arate ca in momentul in care vor fi purtate negocieri "fie cu portughezii, fie cu alte state care detin" astfel de avioane, va face public acest aspect.

"E o intrebare la care n-o sa va raspund astazi, o sa va raspund dupa o anumita perioada de timp, cand voi purta si negocierile respective, fie cu portughezii, fie cu alte state care detin F16, dar vom face eforturi ca Armata Romana sa nu cedeze Politia Aeriana altor state si sa-si doteze fortele aeriene in asa fel incat sa putem face supraveghere aeriana. (...) Suntem in negocieri si cu portughezii si sigur vom purta negocieri si cu alte state care detin avioane si atunci cand vom considera ca oferta pe care o obtin este cea mai buna, vom face si demersurile necesare de dotare a Armatei Romane", a spus Dusa.

Citeste si:
Fostul ministru al Apărării, Mircea Dușa, s-a stins din viață
Fostul ministru al Apărării,...

Referitor la calendarul unei eventuale retrageri din Afganistan, Dusa a spus ca si acest aspect urmeaza sa fie comunicat la momentul potrivit.

"Pe masura ce NATO va stabili retragerea - sigur, etapizata - din Afganistan, va vom comunica si fortele pe care Romania le va mentine sau le va retrage. Numarul militarilor este redus, de exemplu, pana acum un batalion era format din peste 600 de militari. Batalionul care pleaca din Timisoara (marti - n.r.) este de 500", a aratat el.

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a fost prezent, marti, la Targu Mures, unde a inmanat distinctii pentru aproximativ treizeci de militari de la Brigada Speciala "Mihai Viteazu" din Targu Mures, cu ocazia repatrierii acestora din Afganistan, dupa mai multe luni in teatrul de operatiuni, unde au furnizat asistenta militara, de instruire si insotire a trupelor afgane.

Citeste si:
Târgu Mureș: Mărțișoare cu motive medicale, succesul de piață al...
Târgu Mureș: Mărțișoare cu...

Dupa ceremoniile militare si religioase oficiate la acordarea distinctiillor, ministrul Apararii a spus ca in cursul diminetii a participat, la Timisoara, la ceremonialul de plecare a peste 500 de soldati romani in Afganistan si a tinut sa ajunga si la Targu Mures pentru a-i onora pe militarii intorsi din acest teatru de operatiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.