Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marti, ca seful IPJ Olt, Ion Voicu, nu vine la audieri pentru ca a intrat in concediu medical, dar ca acesta nu va mai lucra nicio zi in Politie dupa ce va veni prima zi la serviciu, precizand ca nu credea pana acum ca in Politie exista "atata golanie".

"Nu credeam ca in Politia Romana exista atata golanie. Dupa ce acest om (comisar sef Ion Voicu, n.r.) s-a angajat in fata secretarului de stat ca se va prezenta la audieri, aflam astazi ca si-a luat concediu medical inca doua saptamani", a spus ministrul Afacerilor Interne.

Potrivit MEDIAFAX, Radu Stroe a adaugat ca a gasit o solutie foarte simpla si de marti va conduce altcineva IPJ Olt.

Ministrul de Interne considera ca Ion Voicu nu a venit la audieri la Ministerul Afacerilor Interne pentru ca este vinovat si fuge de raspundere.

Seful Inspectoratului de Politie al Judetului Olt, Ion Voicu, trebuia sa fie audiat marti, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, in contextul anchetei disciplinare incepute pe numele sau in urma controlului dispus in toamna lui 2012, la institutia condusa de acesta, de catre fostul ministru de Interne Mircea Dusa.

Comisarul sef Ion Voicu era asteptat de Comisia de Disciplina a Ministerului de Interne, insa a anuntat ca nu se va prezenta, deoarece a intrat in concediu medical si s-a internat in spital.

Comisarul sef Ion Voicu, inspector sef al IPJ Olt, a fost internat in ultimele trei zile la sectia de cardiologie a Spitalului din Slatina, iar de marti a intrat in concediu medical timp de doua saptamani.

Potrivit unor surse din MAI, motivele pentru care Ion Voicu a ajuns la spital ar fi "batai neregulate ale inimii".

Unul dintre adjunctii sefului IPJ Olt, comisarul sef Valerian Iliescu, care trebuia sa se prezinte la Politia Romana, a anuntat, la randul sau, ca nu poate veni deoarece este in concediu medical.

Totodata, celalalt adjunct al sefului IPJ Olt, comisarul sef Emilian Mladin, si-a depus raportul de pensionare.

"Comisarul Mladin si-a prezentat raportul, prin care solicita incetarea activitatilor in cadrul Inspectoratului. Dansul indeplineste cererile de pensionare si a motivat intr-un fel anume aceasta decizie", a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt.

Citeste si:
Lucian Bode a cerut amânarea moțiunii simple care îl vizează, cu...
Lucian Bode a cerut amânarea...

Concediul medical al sefului IPJ Olt si cererea de pensionare a adjunctului sefului IPJ Olt vin intr-o perioada in care Corpul de Control al Ministerului de Interne efectueaza o ancheta in cadrul institutiei, in urma scandalului sexual in care o politista din Olt a acuzat un ofiter din Bals ca a violat-o si chiar a plasat-o mai multor politisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.