Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la inceputul sedintei BPN, la care a avut si presa acces, ca a sesizat "invidia" Elenei Udrea, pe care a numit-o "viitoarea presedinta a PDL", fata de comunicarea publica a USL.

"Am sesizat invidia viitoarei presedinte a PDL, doamna Udrea, ca noi comunicam. Sigur, daca nu ai ce, nu ai ce sa comunici. In cazul Guvernului Boc nu aveau ce sa comunice", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El le-a cerut membrilor Guvernului, dar si celor care nu sunt in Executiv dar detin functii publice sa comunice si sa explice oamenilor masurile luate.

"Impreuna cu dumneavoastra - si vorbesc si de membrii Guvernului, dar vorbesc si de cei care nu sunt membri ai Guvernului, sunt parlamentari sau au alte functii politice - trebuie sa explicam oamenilor ceea ce facem. Noi avem ce sa comunicam - si lucrurile bune si deciziile dificile pe care le vom lua trebuie sa le explicam inainte. Daca oamenilor le explici inainte, sunt covins ca reactia va fi alta, si mai ales daca vom fi foarte transparenti", a spus Ponta.

Elena Udrea a scris, duminica, pe blog, ca, in dorinta lui de a oferi poporului circ, pentru ca este evident ca nu-i poate oferi paine, Ponta foloseste functia de prim-ministru pentru a fi non-stop in mass-media.

"Nu numai ca este toata ziua la televizor, in studiouri sau in direct prin telefon, dar a transformat si sedintele de guvern in conferinte de presa. Deschiderea acestor sedinte a devenit un prilej pentru premier de a lucra la propria imagine. Ceea ce in principiu nu ar fi neaparat criticabil, avand in vedere ca vorbim despre un om politic. Doar ca ceea ce spune Ponta si in aceste ocazii este doar gargara si atat. Spune ceea ce da bine, nu ceea ce chiar este in stare sa faca sau ceea ce ar fi adevarat", a completat Udrea.

Ea continua: "Arunca un buzdugan dupa care nici nu-i trece prin cap sa se duca. Cate afirmatii a facut fara ca in urma lor sa se si intample ceva? Ba mai mult, uneori a si fost contrazis ulterior de proprii ministri, cum a fost atunci cand a afirmat pompos ca ministerele sunt intesate de oameni care nu fac nimic, adusi pe considerente politice, care ar trebui dati afara".

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

"Frumoasa si de efect declaratie pentru public, nu? Numai ca in guvernarea Boc am oprit angajarile in sistemul bugetar, am lucrat cu cei pe care i-am gasit acolo din guvernele PNL si PSD trecute, am redus numarul angajatilor din ministere, iar de multe ori instanele de judecata ne-au obligat sa ii reangajam pe cei concediati! Deci, declaratie de efect pe imagine, dar fara niciun continut. Mai mult, in realitate declaratia masca intentia de a incepe eliberarea locurilor din institutii pentru a fi ocupate de clientela USL", sustine Udrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.