Premierul Victor Ponta a declarat sambata, la finalul primei sedinte a noului Cabinet, ca Guvernul va inchide discutia pe buget pana pe 7 ianuarie, cand vine delegatia FMI.

Apoi va urma ca in 14 ianuarie Parlamentul sa inceapa discutiile pe buget iar pana la sfarsitul lunii ianuarie acesta sa poata fi votat. Seful Executivului a precizat ca exista resurse pentru aplicarea majorarii de 7% la salariile bugetarilor, relateaza hotnews.ro.

Daca totul decurge conform planului, atunci premierul a preconizat ca la sfarsitul lunii ianuarie vom avea bugetul pe 2013 iar Parlamentul va putea sa-si ofere votul asupra lui.

Ponta a mai precizat ca anul 2013 va fi anul regionalizarii, urmanda ca el sa se incheie cu un vot in Parlament si cu un referendum pe aceasta tema.

"Anul 2013 fara alegeri este anul in care vom putea lua decizii importante" a declarat Ponta amintind ca in 2014 vor fi alegeri prezidentiale astfel incat "daca nu vom face (regionalizarea - n.red.) in 2013, nu vom mai face prea curand."

In privinta intentiei de a reduce aparatul birocratic, Ponta a precizat pentru presa ca fiecare ministru va fi obligat sa prezinte o schema de personal redusa fata de numarul actual de posturi, ceea ce va genera disponibilizarea angajatilor in cazul carora se va considera ca presteaza activitati care se suprapun cu cele derulate in alte ministere, scrie MEDIAFAX.

"Aceasta restructurare nu este doar obligatia ministrilor stabilita foarte clar - si de altfel Ministerul Finantelor nu va accepta nicio exceptie, in sensul in care nu se infiinteaza niciun post suplimentar - dar este o oportunitate oferita inclusiv de lege, ca toate acele directii si posturi care practic se suprapun...dau un exemplu, prin constructia acestei functii de ministru pentru mari proiecte de infrastructura, am constatat ca avem in vreo 4-5 ministere tot felul de departamente care se ocupa de investitii straine si de promovarea investitiilor in Romania. Fiecare face altceva, iar rezultatele se stiu, apropos de mari investitii in ultima perioada. Deci, fiecare ministru, la momentul la care vine cu hotararea de guvern de organizare a propriului portofoliu si pe baza informatiilor pe care le am de la Finante si Secretariatul General, in mod sigur va reduce schema de personal", a spus Ponta.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Intrebat daca acest proces presupune ca vor fi persoane disponibilizate, Ponta a raspuns: "Daca nu e nevoie de ele, de ce sa ii tinem? Nu facem protectie sociala prin functii in Guvern".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.