Votul de investire a noului Guvern a inceput la ora 18:30, cu cateva ore intarziere, dupa ce reprezentantii puterii si opozitiei au spus ce aveau de spus.

Cele cateva sute de parlamentari au avut nevoie de o ora pentru a vota investirea noului Guvern, la capatul unui maraton de audieri ale noilor ministri. Conform surselor Realitatea TV, Guvernul a trecut de Parlament, cu 402 voturi pentru si 120 de voturi impotriva.

Inainte de vot, mai multi lideri politici au vorbit parlamentarilor pentru a-si expune punctul de vedere cu privire la vot. Victor Ponta, Crin Antonescu, Vasile Blaga si Mihai Razvan Ungureanu au ocupat pe rand podiumul oratorului.

Ponta pledeaza pentru "sfarsitul unei lumi politice" in discursul sau din Parlament

Crin Antonescu l-a sfatuit pe colegul sau de conducere de la USL ca nu are cine sa-l traga la raspundere, cu exceptia Parlamentului.

"Nu aveti niciun sef domnule prim-ministru. Daca mai apare un presedinte care sa va ceara asta nu-l bagati in seama! Sunteti sub domnia legii si sub controlul celor ce azi va vor investi, parlamentarii. Nu-i invidiati pe ministrii, ei sunt cei din linia intai, in care se trage din toate directiile", a declarat liderul PNL, citat de evz.ro.

Vasile Blaga a vorbit apoi, presedintele PDL dorind sa explice pozitia partidului sau, care nu a votat investirea noului guvern.

"Nu avem niciun motiv pentru care sa votam Guvernul Ponta 2 asa cum nu am avut niciun motiv sa sustinem Guvernul Ponta 1. Ani de zile ati spus ca PDL sunt romanii rai, iar USL sunt romanii buni. Acum, ca ati castigat guvernarea spuneti ca austeritatea va continua. Ati castigat alegerile prin minciuna", a declarat Blaga.

"Am fost chemati sa votam un Guvern Apocalipsa", a spus Mihai Razvan Ungureanu.

Inainte de vot, parlamentarii in sedinta de plen comun pentru a se pronunta prin vot asupra investirii Guvernului Ponta II au tinut, la solicitarea senatorului PPDD Tudor Barbu, un moment de reculegere in memoria eroilor martiri ai Revolutiei.

"O sa-mi permit sa rog macar colegii de la PPDD sa se ridice ambele grupuri parlamentare, de la Camera si de la Senat, si din putinul timp pe care il avem sa pastram un moment de reculegere pentru eroii martiri ai Revolutiei din decembrie 1989, astazi fiind 21 decembrie", a spus Barbu, citat de MEDIAFAX.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.