La finalul negocierilor cu UDMR, premierul desemnat Victor Ponta a declarat ca Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania nu va participa la guvernare.

"Am discutat cu cei de la UDMR. Decizia finala este ca UDMR sa nu faca parte din Guvern. Eu imi mentin decizia, ca premier si lider politic si USL isi reafirma aceasta decizie - sa pastreze un dialog cu UDMR care e singurul reprezentant politic al minoritatii maghiare, in toate schimbarile referitoare la Constitutie, sistemul electoral, drepturile minoritatilor si descentralizare si dezvoltare regionala", a declarat Ponta, potrivit realitatea.net.

Intrebat daca UDMR va primi functii de secretari de stat sau sefi de agentii, Ponta a spus: "Nu se pune problema".

"Se pune problema in domeniile esentiale - drepturile minoritatilor, educatie, cultura - acolo vor fi si reprezentanti ai comunitatii maghiare, dar nu se pune problema unei participari politice", a spus Ponta.

El a spus ca sustine decizia USL in privinta UDMR, desi si-a exprimat punctul de vedere in Uniune pe acest subiect.

Conducerea PNL a decis ca nu doreste ca UDMR sa participe la guvernare, a anuntat, luni, vicepresedintele PNL Daniel Chitoiu, care a spus ca hotararea a fost luata in urma cu doua zile.

Citeste si: Constantin: Cooptarea UDMR ar starni o reactie nefavorabila din partea electoratului

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.