Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, ca o eventuala cooptare a UDMR la guvernare ar starni reactii nefavorabile din partea electoratului, iar la nivelul conducerii partidului nu s-a luat in calcul varianta unei guvernari comune cu formatiunea maghiara.

"In discutia BP nu s-a luat in calcul intrarea UDMR la Guvernare (...). A face parte din Guvern, asta e dincolo de o decizie politica a USL, este o decizie care apartine si prim-ministrului desemnat. In momentul de fata va primi probabil propuneri de la toate partidele, dar decizia ii va apartine", a spus Daniel Constantin, potrivit MEDIAFAX.

Liderul PC a mai sustinut ca o cooptare a UDMR la guvernare "in momentul de fata ar starni o reactie nu tocmai potrivita – de fapt nu chiar potrivita – probabil potrivit, dar nu o reactie favorabila din partea electoratului si trebuie sa tinem cont de aceasta realitate".

Conducerea PNL a decis ca nu doreste ca UDMR sa participe la guvernare, a anuntat, luni, vicepresedintele PNL Daniel Chitoiu, care a spus ca hotararea a fost luata in urma cu doua zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.