Traian Basescu a spus la consultarile de la Cotroceni, dupa ce toate formatiunile si-au prezentat punctele de vedere privind functia de premier, ca a fost avansat un singur nume, Victor Ponta, cei care au sustinut propunerea au o majoritate confortabila, iar "lucrurile sunt incheiate".

Potrivit MEDIAFAX, presedintele Basescu a precizat, la inceputul intalnirii, numarul de mandate obtinut de fiecare partid in Parlament si a intrebat reprezentantul fiecarei formatiuni ce propunere de premier are, incepand cu PSD, care a obtinut cel mai mare numar de mandate.

Victor Ponta i-a spus presedintelui ca propunerea de premier facuta de PSD, sustinuta si de PNL, PC si UDMR, este persoana sa si i-a inmanat documentul in acest sens lui Basescu.

Basescu a citit din documentul USL, precizand ca acolo scrie ca Victor Ponta este propunerea de premier din partea PSD, PNL, PC si UNPR, dar a invitat si celelalte partide din Uniunea Social-Liberala sa-si spuna punctele de vedere, precizand ca doreste ca procedura de consultare sa fie "riguros constitutionala", pentru a nu putea fi contestata ulterior.

OFICIAL: Ponta, desemnat premier de Basescu

Presedintele i-a spus lui Eduard Hellvig, reprezentantul PNL la consultari, ca documentul USL este semnat de liderul liberal Crin Antonescu, dar considera ca secretarul general al PNL este "delegat autorizat".

Presedintele PDL, Vasile Blaga, i-a spus sefului statului ca PDL nu are propunere. Basescu i-a spus, razand: "Daca aveati propunere, poate va dadeam mandatul, dar, daca nu aveti, ce sa va fac?!".

Blaga: PDL nu va vota noul Guvern

Dan Diaconescu a spus ca PPDD nu are propunere de premier la aceste alegeri si le asteapta pe urmatoarele.

Kelemen Hunor a spus ca UDMR nu are nicio propunere de premier, apreciind ca ca cei care au castigat alegerile au responsabilitatea sa conduca Guvernul.

Liderii PC si UNPR au spus ca il propun pe Victor Ponta premier.

Forta Civica si PNTCD nu au formulat propuneri pentru functia de prim-ministru.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

FC: Basescu a atras atentia majoritatii pe rezolvarea cererilor de ridicare a imunitatii unor alesi

Si minoritatile nationale l-au propus pe Victor Ponta premier.

"In momentul de fata avem un singur nume, acest nume este Victor Ponta, care, teoretic, desi abordarea mea este ca majoritatile se demonstreaza in Parlament, teoretic, din ceea ce s-a afirmat, avem 210 mandate la PSD, 149 la PNL, la PC 21, UNPR 15 si minoritati 18, asta da teoretic o majoritate confortabila. Pentru mine, lucrurile sunt incheiate, cu atat mai mult cu cat reprezinta si vointa electoratului ca aceasta structura politica sa aiba guvernarea Romaniei", a spus Basescu.

Intalnirea s-a desfasurat in Sala Unirii a Palatului Cotroceni. La intarea presedintelui, toti cei prezenti s-au ridicat in picioare. Traian Basescu a intrat si, fara a da mana cu vreunul dintre participanti, i-a invitat sa se aseze.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Inregistrarea video a consultarilor presedintelui Traian Basescu cu reprezentantii partidelor si ai minoritatilor nationale din Parlament, care au avut loc luni la Cotroceni, a fost transmisa de Administratia Prezidentiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.