Desi se anunta drept cel mai mare rival politic al USL, Alianta Romania Dreapta s-a desfiintat la mai putin de o zi de la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Potrivit gandul.info, ARD a fost constitutita doar pentru alegeri si, incepand cu 9 decembrie, s-a desfiintat din punct de vedere juridic.

Dezamagiti de rezultatul alegerilor, liderii PDL, PNTCD si Forta Civica au decis sa inceteze colaborarea politica.

"ARD a incetat. Ca sa continue amorul trebuie o alta intelegere. Pana una alta suntem liberi de contract", a declarat vicepresedintele FC, Gabriel Biris.

De asemenea, Ioan Olteanu a declarat ca, daca PDL candida cu numele propriu, democrat-liberalii ar fi obtinut cu 3-4 procente mai mult la alegeri.

"Daca PDL candida cu numele propriu, obtineam cu trei-patru procente mai mult. ARD a fost un proiect inteligent, dar punerea lui in aplicare s-a facut mult prea tarziu pentru ca oamenii sa inteleaga pe cine reprezinta ARD, ce vrea, in asa fel incat electoratul a fost insuficient informat. Cel putin trei-patru procente a pierdut PDL prin constructia politica si de conjunctura ARD", a afirmat si fostul secretar general al PDL, Ioan Oltean.

Citeste si: Boureanu: A fost o mare prostie sa inventam ARD, iar in viata prostia se plateste


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.