Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, le-a atras atentia autoritatilor sa ia masuri pentru degajarea cailor de acces spre sectiile de votare, in caz de ninsori abundente, subliniind ca nu se va merge cu urna volanta la cei inzapeziti, ci doar la cazurile medicale.

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca este convins ca daca ninsorile vor fi abundente vor aparea, probabil, "unele probleme", insa s-au dispus masuri de actiuni preventive, precum imprastierea de material antiderapant si restrictionarea temporara a circulatiei, pana la crearea conditiilor de deplasare, transmite MEDIAFAX.

"Nu se poate curata un drum in timpul in care se produce ninsoarea, trebuie o anumita perioada ca drumul respectiv sa fie degajat. Dar daca actionam din timp preventiv - si eu veneam in dimineata aceasta ( sambata dimineata - n.r.) dinspre Toplita, erau pe traseul acesta, Toplita - Targu Mures, trei utilaje, deja imprastiau materialul antiderapant (...). Si restrictionarea, nu inchiderea drumului, restrictionarea circulatiei pana la crearea conditiilor de deplasare, cred ca este o masura buna. Decat sa ramai inzapezit o noapte pe un drum, sa si incurci utilajele care actioneaza la deszapezire, e mai bine pe perioada scurta de timp sa restrictionam, sa curatam drumul si dupa aceea sa facem circulatia fluenta", a spus Dusa, precizand ca se refera la restrictionarea circulatiei, temporara, pe anumite sectoare de drum in "puncte critice" din Bistrita, Maramures, Suceava sau Valea Prahovei.

El a adaugat ca le-a atras atentia autoritatilor sa ia masuri pentru degajarea cailor de acces spre sectiile de votare, in caz de ninsori abundente, subliniind ca nu se va merge cu urna volanta la cei inzapeziti, ci doar la cazuri medicale.

"Am atras atentia primarilor si prefectior, presedintilor de consilii judetene sa ia toate masurile pentru degajarea cailor de acces spre sectiile de votare. Ce vreti sa va spun, ca organizez eu transportul spre sectia de votare? Nu pot sa spun asta. Nu. Vom lua masuri, prin institutiile abilitate, sa degajam drumurile si caile de acces spre sectiile de votare. Deci conform Legii 35/2008, la solicitarea cetateanului care nu se poate deplasa si cu adeverinta de la medic ca este in imposibilitatea de a se deplasa, la fiecare sectie de votare trebuie sa existe o urna volanta si se deplaseaza o echipa din Biroul Electoral la persoana respectiva. Dar aceasta nu inseamna ca se deplaseaza la cei care sunt inzapeziti. Se deplaseaza la persoanele care conform actului medical nu se pot deplasa spre sectia de vot", a aratat Mircea Dusa.

Citeste si:
Poliția Rutieră vine cu sfaturi pentru șoferi și pietoni pe timp de...
Poliția Rutieră vine cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.