Brigada Rutieră a Poliției Române vine cu o serie de recomandări pentru șoferii români și pietonii care circulă pe condiții meteo nefavorabile.

Recomandări pentru șoferi și pietoni pe timp de ninsoare

Brigada Rutieră a Poliției Române a venit cu mai multe recomandări pentru conducătorii auto și pietoni. Datorită condițiilor meteo nefavorabile, circulația rutieră s-a îngreunat, vizibilitatea este mai redusă, iar autoritățile atenționează atât șoferii, cât și pietonii să fie mult mai atenți ca de obicei.

Pentru a circula în siguranţă şi pentru a evita producerea unor accidente rutiere, participanților la trafic li se recomandă următoarele:


  • să circule cu prudență;

  • să asigure o bună vizibilitate prin curățarea parbrizului, oglinzilor, a geamurilor laterale și a lunetei;

  • să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere;

  • să nu depăşească autovehicule oprite în coloană la semafor;

  • să nu oprească ori să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;

  • să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă;

  • să își păstreze calmul în trafic;

  • să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonii sunt atenționați să circule numai pe trotuare, să traverseze strada doar prin locurile semnalizate și marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric, şi numai după ce se asigură în prealabil și sunt siguri că intenţia lor de a traversa strada a fost observată de către conducătorii auto care se apropie de trecerea de pietoni.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2023 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.