Senatul a luat act, marti, de incetarea mandatului senatorului PNL Mircea Diaconu, in lipsa cvorumului de lucru, la sedinta participand aproximativ douazeci de parlamentari.

La inceputul sedintei, presedintele Senatului, Crin Antonescu, a invocat decizia 972/2012 a Curtii Constitutionale, referitoare la sesizarea formulata de presedintele CSM privind existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatea judecatoreasca, reprezentata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de o parte, si autoritatea legiuitoare, reprezentata de Senat, pe de alta parte.

"Suntem astazi in fata formalitatii de a inchide acest conflict printr-o hotarare a Senatului", a precizat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

Hotararea Senatului, prezentata plenului de catre presedintele Comisiei juridice, Toni Grebla, precizeaza ca - avand in vederea deciziei 3104 a ICCJ din 12 iunie 2012, dar si decizia CCR 972/2012, referitoare la sesizarea presedintelui CSM, privind existenta unui conflict juridic de natura constitutionala - Senatul ia act de incetarea mandatului de senator al lui Mircea Diaconu incepand cu data de 19 iunie si declara vacant locul de senator in Circumscriptia electorala 3 Arges, colegiul uninominal 1.

Mircea Diaconu isi pierde mandatul de senator, dupa ce Curtea Constitutionala a admis sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii privind punerea in executare de catre Senat a hotatarii judecatoresti referitoare la incompatibilitatea politicianului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.