Senatorul UDMR Gyorgy Frunda spune ca are "un profund gust amar in gura" cand vede ca seful statului " se poarta cum se poarta si insulta pe toata lumea", adaugand ca "un Parlament mic poate fi mai usor supus de un presedinte autoritar tip Ceausescu, Basescu sau altii".

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca declaratia presedintelui Traian Basescu "in care facea referire la guverne, la parlamentari, la viata politica, la institutiile statului" este "inacceptabila".

"Si ca om politic, si ca cetatean al acestei tari, am un profund gust amar in gura cand vad, spre exemplu, disputele de la televizor - presedintele republicii, care se poarta cum se poarta si insulta pe toata lumea. Nu e un lucru bun si cred ca noul Parlament si noul Guvern vor trebui sa gaseasca metodele pentru un comportament adecvat, normal, de dezbatere si pentru a construi ceva. Suntem sub glezna broastei la ora actuala, acesta e adevarul", a spus Frunda, potrivit MEDIAFAX.

Senatorul a remarcat ca exista un dezinteres mare fata de alegeri, generat de "o deceptie a cetateanului fata de politica in general", insa a afirmat ca aceasta nu este legata de neaplicarea rezultatului referendumului privind reducerea numarului de parlamentari, care "a fost o smecherie a lui Basescu".

"Nu merg pe explicatii tehnice, ca e doar o recomandare pentru Parlament. Adevarul este ca a fost o smecherie a lui Basescu, ca a legat alegerile prezidentiale de referendumul despre numarul parlamentarilor. Nu au avut loc dezbateri despre ce inseamna acest lucru. Cetateanul de rand, daca ar depinde de el, ar spune ca Parlamentul sa se intruneasca o data la an si ar fi suficient. 300 sau 500 de parlamentari inseamna 0,18 - 0,21 la suta din bugetul acestei tari. Le scoate ochii", a spus el.

Frunda a adaugat ca "parlamentarismul inseamna o reprezentare cat mai buna, cu toate certurile, neintelegerile, ca dorinta, vointa cetateanului sa ajunga in dezbatere parlamentara".

"Un Parlament mic, de 300 de oameni, cu o singura camera, poate fi mult mai usor supus de catre un presedinte autoritar tip Ceausescu, Basescu sau altii. Dar va spun: ieri (luni - n.r.), declaratia lui Basescu mi s-a parut absolut inacceptabila. Asta ca simplu cetatean, n-are nimic cu candidatura mea. Cea in care facea referire la guverne, la parlamentari, la viata politica, la institutiile statului - nu se ating parlamentarii de ANI, de DNA si de ceilalti. Pai de ce sunt eu in Senatul Romaniei? Scuzati-ma. Eu sunt in Senat sa fac legi, nu? Si hotarati dumneavoastra daca le fac bine sau rau. Pot discuta pe oricare dintre ele. Pai cum adica, ca un tatuc, vine el si-mi spune, ca senator, ce sa fac?", a spus Frunda.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.