Presedintele PDL Bistrita-Nasaud, deputatul Ioan oltean, a declarat ca Alianta Romania Dreapta este de acord cu modificarea Constitutiei, dar nu agreeaza controlul Parlamentului asupra Curtii Constitutionale.
"Evident ca noi vom milita in continuare pentru revizuirea Constitutiei, dar nu suntem de acord cu o parte din initiativele USL. Nu suntem de acord sa diminuam atributiile unor institutii fundamentale ale statului de drept. Nu suntem de acord sa diminuam atributiile Curtii Constitutionale. Putem sa ne gandim la modul in care functioneaza Curtea, la modul in care judecatorii sunt numiti, ca sa-i ferim, sa nu mai fie sub influenta politicului, de acord; dar a diminua, a afecta, a ciunti, daca vreti, din atributiile actuale ale CCR, in sensul de a o transforma intr-o institutie subordonata Parlamentului“, explica Ioan Oltean, care atrage atentia ca pozitia Curtii este lipsita de atributii in situatia in care „Parlamentul vine si anuleaza printr-un vot cu doua treimi", a declarat Oltean, potrivit adevarul.ro.

Citeste si: Ponta: USL vrea sa modifice Constitutia imediat dupa alegeri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.