Purtatorul de cuvant al ARD, Traian Ungureanu, a declarat, joi, ca toate propunerile USL de modificare a Constitutiei "duc in aceeasi directie, in practica antilegala si anticonstitutionala a USL", aratand ca statele UE nu au o prevedere de blocare de catre parlamentari a deciziilor CC.

"E vorba de o noua dovada, de concretizare a pericolului european pe care USL il reprezinta pentru Romania si pentru prezenta Romaniei in UE. USL vrea sa introduca o prevedere prin care votul a doua treimi din parlamentari poate bloca, poate anula o decizie a CC. Nu exista o asemenea prevedere in niciun alt stat al UE", a precizat Traian Ungureanu intr-o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca, daca o astfel de prevedere ar fi existat, atunci majoritatea parlamentara ar fi putut bloca prin votul a doua treimi decizia de miercuri a Curtii Constitutionale privind situatia de incompatibilitate a senatorului Mircea Diaconu.

"Daca am fi avut prevederea pe care incearca s-o introduca USL, daca am fi avut-o ieri, parlamentarii votau cu doua treimi impotriva Curtii Constitutionale si domnul Diaconu nu avea niciun fel de problema. Asta este motivul pentru care USL vrea sa schimbe regulile si sa faca din majoritatea parlamentara o instanta imbatabila. Ca sa-si apere oamenii", a precizat Traian Ungureanu.

El a mai spus ca nu este clar de ce reprezentantii USL, daca vroiau revizuirea Constitutiei, de ce au refuzat sa discute acest subiect atunci cand el a fost propus de PDL si cand presedintele Romaniei a avut o propunere de revizuire a legii fundamentale.

"Cine vorbeste de referendum? Oameni care refuza si astazi sa aplice rezultatele unui referendum legal in Romania? Am inregistrat propunerile, dati-mi voie sa nu le tratez cu seriozitate, pentru ca sunt propuneri neserioase", a mai spus Ungureanu.

El a aratat ca toate propunerile USL de modificare a Constitutiei "duc in aceeasi directie, in practica antilegala si anticonstitutionala a USL".

USL vrea sa modifice Constitutia pana in iunie 2013, reglementand inclusiv atributiile presedintelui si posibilitatea schimbarii in Parlament a deciziilor Curtii Constitutionale, iar in 2014 sa organizeze alegeri regionale pentru regiuni de dezvoltare, pastrand judetele actuale, a declarat premierul Victor Ponta.

Citeste si:
Măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu, analizate de CCR
Măsurile fiscale propuse de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.