Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Cluj ca liderii USL fac o distinctie intre ceea ce spune si va face Traian Basescu si "elucubratiile" si "trasnaile" consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu, precizand ca acest lucru in SUA ar fi de neacceptat.

Antonescu a fost intrebat cum vede situatia politica de dupa alegerile parlamentare, in contextul in care Traian Basescu ar putea alege pe cine sa desemneze premier, chiar daca USL obtine majoritatea in Parlament.

"Trebuie sa distingem intre ceea ce spune ca va face si va face Traian Basescu si toate elucubratiile domnului Lazaroiu sau altor domni. Sigur, nu este deloc normal si trece usor acceptat faptul ca un consilier prezidential - pozitie extrem de importanta, pozitie de mare responsabilitate, pozitie echivalenta celei de ministru si care il reprezinta direct pe presedinte – un consilier prezidential poate sa vobeasca toate trasnaile din lume, fara ca presedintele sa aiba vreo legatura cu asta. In sensul acesta, comunicatul sau declaratia data de purtatorul de cuvant al Presedintiei in legatura cu aberatiile domnului Lazaroiu e ea insasi aberanta", a sustinut Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a dat ca exemplu o situatie ipotetica in care un consilier al presedintelui SUA "ar scrie pe blog ca doreste sa atace Franta, ca are cu ce". "Si a doua zi purtatorul de cuvant al presedintelui SUA ar spune «Nu avem nicio legatura cu ce spune omul ala pe blog». Sigur, fortam un pic lucrurile, dar in fond e acelasi lucru", a mai spus liberalul.

Presedintele PNL a estimat ca presedintele Traian Basescu va lua act dupa alegeri "printr-un comportament psihic normal" de rezultul scrutinului si nu va striga "frauda", avand in vedere observatorii OSCE.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu sustine, intr-un interviu pentru Realitatea.net, ca daca presedintele Traian Basescu va fi suspendat din nou, atunci nu crede ca SUA va mai mentine Parteneriatul Strategic cu Romania, iar UE ne va suspenda dreptul de vot, ceea ce este o catastrofa.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.