Presedintele ANI, Horia Georgescu, a declarat ca institutia pe care o conduce a reusit sa treaca peste "amenintari sau intimidari", dar "cand se va ajunge dincolo de limita suportabilitatii", ele vor fi facute publice.

"Sunt forme de intimidare! Este inadmisibil pentru reprezentanti ai statului de rang inalt sa prolifereze astfel de pozitii publice, pentru ca acestea pot fi privite ca o forma de intimidare si din pacate se repercuteaza negativ asupra muncii noastre si, de ce nu, a imaginii Romaniei, in ceea ce priveste justitia si statul de drept. Sunt interpretate ca atacuri directe, intimidari. Pana acum, am reusit sa facem fata cu brio acestor tipuri de abordari, dar asta nu inseamna ca ele nu produc efecte in plan personal si nu fac sa se manifeste in alt fel posibil o anumita persoana, care este amenintata sau intimidata", a declarat presedintele ANI, potrivit hotnews.ro.

Mihalache: Horia Georgescu, seful ANI, este o jigodie frustrata

Intrebat daca institutia pe care o conduce putea da comunicatele despre incompatibilitatea celor patru demnitari saptamana asta si nu in prima zi de campanie, Georgescu a raspuns:

"Nu. Noi avem niste termene legale, de care suntem foarte strans legati si nu putem actiona altfel decat spune legea. Mai mult decat atat, anul acesta am avut trei campanii electorale, pentru ca si referendumul poate intra in aceasta categorie. Niciodata pentru politicienii gasiti cu probleme nu este un moment bun! Cu siguranta ca daca am fi facut publice mai tarziu aceste cazuri, ni s-ar fi spus de ce acum, de ce nu dupa campanie? Noi nu putem sa ne reglam investigatiile in functie de campaniile electorale, pentru ca ar insemna sa nu mai facem nici un dosar", a afirmat presedintele ANI.

Hellvig: Daca se va demonstra ca sunt incompatibil, nu voi mai fi niciodata ministru

De asemenea, Georgescu este de parere ca reactiile politicienilor sunt nejustificate, iar argumentele lor nu stau in picioare.

"Aceste reactii sunt nejustificate, iar argumentele dumnealor nu stau in picioare. Dansii au aratat faptul ca Agentia Nationala de Integritate au facut publice aceste cazuri la debutul campaniei electorale. Ce nu au spus insa este ca dumnealor, prin apararile formulate, au transmis cu intarziere aceste documente si nu pot sa nu fac o legatura cu mesajul pe care l-au transmis ulterior. Noi am primit documentele cu doua, respectiv trei zile inainte de emiterea comunicatelor de presa, iar alte materiale relevante de la institutiile competente ale statului ne-au venit cu o zi inainte. Deci argumentul acesta ca ANI ar fi facut publice aceste cazuri chiar la debutul campaniei electorale, cu o anumita tenta politica nu sta in picioare. De fapt, asta s-a dorit, transmiterea documentelor cu intarziere, pentru ca sa se poata prolifera in spatiul public aceasta asa-zisa alaturare politica a acestor cazuri", a mai adaugat Horia Georgescu.

Citeste si:
Criza energetică are un singur vinovat, susțin politicienii români:...
Criza energetică are un...

Reactiile demnitarilor cercetati de ANI: "Este o mizerie!"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.