Ministrul Dezvoltarii, Eduard Hellvig, a declarat, vineri, ca acuzatiile care i se aduc de catre ANI sunt "o mizerie".

Hellvig considera ca motivul atacurilor la adresa sa este legat de functia pe care o detine in PNL si de faptul ca se doreste ca USL sa piarda parlamentarele din 2012 si prezidentialele din 2014.

"O sa merg pana la capat, este o mizerie", a spus Hellvig, intr-o interventie la Antena 3, citat de MEDIAFAX.

El a spus ca va face o conferinta de presa in care va raspunde acuzatiilor si va arata ca este vorba despre o "manevra politica".

"Inteleg care este atacul, e de la faptul ca sunt secretar general al PNL si ca am fost alaturi de presedintele Crin Antonescu din 2009. Motivul e sa nu ajungem in 2014, sa nu castigam alegerile din 2012 si sa nu castigam prezidentialele din 2014", a spus Hellvig.

Trei ministri ai Guvernului Ponta, CERCETATI de ANI

Fostul ministru interimar al Educatiei, Liviu Pop, a criticat, la RFI, sesizarea la Parchet a Agentiei Nationale de Integritate, apreciind-o drept "o chestiune strict politica", pentru ca se suprapune cu prima zi de campanie electorala pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"E o chestiune, din punctul meu de vedere, strict politica, decizia aparand exact in prima zi de campanie electorala, in conditiile in care eu sunt candidat la Senat in Maramures din partea USL", a afirmat ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, la RFI.

Secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache
, a fost gasit incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate, care a constatat faptul ca pe langa functia din cadrul Executivului a fost si administrator la o societate, ceea ce contravine Legii privind demnitatile publice.

Mihalache afirma insa ca a depus la Registrul Comertului, in termenul de 30 de zile prevazut de lege, cerere de renuntare la calitatea de administrator al firmei SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL.

Mihalache a aratat totodata ca perioada semnalata de ANI ca reprezentand stare de incompatibilitate nu reprezinta 30 de zile.

Citeste si:
Ioana Dichiseanu și Mircea Badea, reacții neașteptate după ce Delia...
Ioana Dichiseanu și Mircea...

"Domnului presedinte ANI o sa-i fac cadou un abac, pentru ca daca nu e in stare sa numere cu mintea 30 de zile, sa numere cu bilele", a afirmat Mihalache.

In acelasi timp, Mihalache spune insa ca este posibil sa existe o eroare materiala din partea contabilitatii firmei, care sa fi transmis in continuare, din eroare, date catre Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate din care sa rezulte ca el ar mai fi administrator.

"Comunicatul ANI este o mizerie, care arata ca Agentia Nationala de Integritate nu este altceva decat o oficina de propaganda politica si nu o institutie a statului de drept", a sustinut Mihalache.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.