Uniunea Social Liberala a dovedit in aceste sase luni ca stie sa guverneze Romania si sa invete totodata din greseli, ceea ce este la fel de important, a afirmat, joi seara, primul-ministru Victor Ponta, presedinte al PSD si copresedinte USL.

El a subliniat ca a adus in Guvern oameni competenti, profesionisti, Victor Ponta subliniind ca numirea lui Raed Arafat in functia de ministru al Sanatatii reprezinta un semnal in acest sens, nefiind vorba despre un simplu gest, ci despre o idee si o mentalitate de guvernare, relateaza capital.ro.

"Am demonstrat in aceasta perioada ca avem puterea de a invinge o alta forta politica, reprezentata de presedintele Traian Basescu si de PDL, si am demonstrat in aceste sase luni ca putem sa guvernam aceasta tara intr-un mod care sa raspunda asteptarilor celor care au fost alaturi de noi si chiar asteptarile celor care se indoiesc de sansa Romaniei ca tara", a spus Ponta.

Potrivit acestuia, in evenimentul de lansare a programului de guvernare USL, care are loc joi la Palatul Parlamentului, 'mai putin spectaculos', este necesar ca liderii Uniunii sa prezinte viziunea USL pentru viitorul acestei tari.

El a subliniat ca, in aceste sase luni, guvernantii au invatat foarte multe.

"Dar este foarte important ca in aceste sase luni am reusit sa ne tinem de cuvant cu cele mai importante promisiuni si proiecte pe care le propusesem in aceasta faza a guvernarii. Am dovedit ca stim sa guvernam Romania si ca stim sa invatam din propriile noastre greseli, ceea ce e cred la fel de important", a spus liderul USL.

Premierul Victor Ponta a declarat ca Uniunea are patru directii strategice prioritare pentru dezvoltarea Romaniei in perioada urmatoare – agricultura, energia, reindustrializarea, infrastructura.

Premierul a precizat ca aceste patru directii au la baza cele patru domenii cheie: educatia si sanatatea, administratia publica, mediul de afaceri si politica sociala.

El a spus ca cele patru directii prioritare mentionate pot fi dezvoltate intr-un sistem constitutional care va pune bazele "Romaniei puternice", in care vor fi mai putine conflicte, in care institutiile sa isi stie rolul si locul in societate, si care sa definesca o societate predictibila, stabila.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

"Sper sa nu fie interpret doar ca o ironie, dar nu cred ca trebuie sa va vorbesc cate cute am pe frunte, cat par alb, nu cred ca intereseaza, cu atat mai putin pe cei care voteaza pe 9 decembrie. Pe ei ii interesaza sa stie de la noi, liderii USL, cum vedem Romania in perioada imediat urmatoare", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.